Tamponnyomás

A tamponnyomás egy nagyon népszerű sokszorosító eljárás, amely során 2D grafikákkal tudunk ellátni 3D tárgyakat. A technológia előnye, hogy kis méretű – műanyag, fa, fém, bőr, műbőr, gumi, üveg, porcelán vagy papír – tárgyakra vagy ívelt formákra és felületekre lehet felvinni kiváló minőségű nyomatokat. Nagy darabszám esetén igen kedvező gyártási költség. Hátránya: maximum két színnel lehet nyomtatni vele és a grafika sem lehet nagyobb mint 7×7 cm.

Gépi hímzés

Kiváló lehetőséget jelent a különböző textil és bőr termékek, minőségi és tartós emblémázására. A kívánt grafikát előszőr egy hímzőkészítő szoftverben megtervezzük, majd egy modern, automata géppel az anyagra hímezzük. A technológia előnye, hogy kiváló minőségű, tartós feliratokkal/dizájnokkal tudjuk ellátni a kiválasztott termékeket. Hátránya: a garantált minőség eléréséhez, kisebb minta esetén legalább 180 g/m2 anyagvastagság szükséges

Transzfernyomás

A vágható-vaslaható fóliára megtervezzük a kívánt grafikát, amit egy speciális gép (plotter) segítségével kivágunk. A kivágás után eltávolítjuk a felesleget a hordozóról, majd a nyomatot magas hőmérsékleten, egy hőpréssel a dekorálandó termékre fixáljuk.
A technológiával rendkívül tartós és szép eredményt érhetünk el a kontúros minták esetén. Könnyedén fel lehet használni pólók, bevásárlótáskák, munkaruhák vagy akár sportruházatok dekorálására is.
Hátránya: a többszínű, színárnyalatos, vékony vonalas grafikák nem transzferálhatóak ezzel a módszerrel.

Szublimálás

A hőkezelési eljárás során, tetszőleges – akár fotóminőségű – mintázatokat tudunk felvinni a kiválasztott tárgyakra. A nyomatot egy speciális tintával ellátott nyomtatóval kinyomtatjuk egy különleges anyagössztételű hordozóra, amit magas hőkezelési eljárással juttatunk a kiválasztott tárgyakra.
Alkalmas előkezelt fém, kerámia, műanyag, papír, fa, textil, üveg tárgyak egyedi emblémázására.
Hátránya: csak speciális lakkréteggel ellátott termékek – kivétel textil – vethetőek alá ennek az eljárásnak.

LÉZERGARVÍROZÁS

Az amerikai gyártmányú, Epilog CO2 lézeres gépünkkel kiváló minőségben tudunk lézergravírozási, -vágási és -jelölési szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleink részére. Az eljárással hihetetlenül precíz vonalakat, íveket és mintákat lehet elkészíteni, viszonylag gyorsan és más eljárásokhoz képest olcsóbban. Ha öt szóban kellene jellemezzük a CO2 lézergravírozást, akkor az a következő lenne: pontos, gyors, tartós, sokoldalú és megfizethető. A technológia nagy előnye, hogy számos anyagot meg tudunk munkálni a géppel többek között fát (pl. tömör fenyő, bambusz, parafa, stb.), eloxált alumíniumot, akrilt, papírt, bélyegző gumit, textilt, műanyagot, bőrt, üveget és egyebeket. A lézergravírozás hátránya, hogy nem tudunk 305 x 610 mm-nél nagyobb felületű anyagot megdolgozni, sem olyan tárgyat amelynek a vastagsága nagyobb, mint 178 mm.

Digitális sokszorosítás

Ezt az eljárást a műanyag és papír ötvözetű anyagok nyomására használjuk, de alapvetően alkalmas vastag, előnyomott papírok, borítékok feliratozására is.
Előnye: 130 oldal/perc nyomtatásra is képes, 300 x 600 dpi felbontással.
Hátránya: egy színnel képes nyomtatni.

Digitális transzfer nyomtatás

Kétségtelenül napjaink legtrendibb technológiája. Az eljárás során nem közvetlenül az anyagra, hanem egy poliészter fóliára nyomtatjuk a grafikát, amit ezután ellátunk egy száraz ragasztóréteggel. Ezt követően a dizájnt hőpréssel a nyomtatandó felületre juttatjuk. A grafika adott esetben átadható a vevőnek is, aki otthon préselheti rá magas hőfokon a nyomatot a dekorálni kívánt felületre. Előnye: gyors, tartós, magas mosásállóság, színgazdag nyomatok. Hátránya: nagy minták esetén a tapintása nem olyan puha, mint a vágható-vasalható fóliák esetén.